Akupunktura

Akupunktura je tradicionalna kineska metoda lečenja.

Potiče od latinske reči acus-igla i punctura-ubod što označava lečenje ubodom pomoću igala određenih tačaka na površini tela.

Tačnije, igle se postavljaju duž meridijana kojima protiče energija ili ci. Time se svaki deficit ili suvišak protoka energije duž određenih meridijana koji dovodi do određene disfunkcije u telu čoveka “popravlja” i time harmonizuje finkcija pogođenih tkiva i organa.

Tako je akupunktura našla primenu u medicini u lečenju brojnih bolesti i stanja, poštujući načela kontraindikacija.

Terapija hroničnog tendinitisa tetiva podlakta

Tendinitis

Terapija hroničnog tendinitisa tetiva podlakta.

Olakšavaje tegoba nakon sviranja već nakon 3 tretmana akupunkture u vidu smanjenja bolova i napetosti u podlaktu.

Akupunktura je kombinovana sa procedurama fizikalne terapije.

Evo nekoliko primera u značajnoj pomoći akupunkture kod bolesti ili stanja savremenog čoveka.

  • Akupunkturom se fenomenalno uklanja anksioznost! Život bez sedative učiniće Vas sigurnijim, lepšim i jačim!
  • Akupunkturom se uspešno pomaže u skidanju viška kilograma. Delovanjem na akupunkturne tačke uz odgovarajući higijensko – dijetetski režim ishrane, pospešuje se gubitak „viška tečnosti“ koja se drugim metodama, a najpogresnije, gladovanjem, ne može eliminisati.
  • Akupunktura kod mališana.Akupunktura je kako kod mališana, tako i kod odraslih našla uspešnu primenu u prevenciji astmatičnih napada.
  • Dečica su pošteđena uboda, kojih se plaše. Postavljanjem magnetića na akupunkturne tačke (umesto iglica) mogu se uspešno preventirati astmatični napadi ili značajno ublažiti tegobe pri istim. Budite bezbrižniji uz polen koji nam uskoro stiže!
  • Lečenje steriliteta.U lečenju steriliteta, akupunktura može biti jedna od značajnih pomoćnih metoda lečenja, a izvestan je procenat brakova gde se uvođenjem iste, a nakon kraćeg vrecmenskog perioda primene, verifikuje trudnoća kod žena koje su prethodno duže vreme bile infertilne.

Kontaktirajte nas i zakažite pregled